Ugyanaz az ugyanaz - nem ugyanaz

Gyurcsány idején egy ilyenért már minimum tüntettetek...

Friss topikok

  • Widking: @starace: Mintha ez lenne az egyetlen dolog, mely teljesen a visszájára fordult. A választási ígér... (2010.10.28. 10:19) Hiszti az Alkotmánybíróság ellen
  • Peredhil: @kaszapeti: Ja, a sok rátermett, nagy tapasztalattal, szakmai múlttal, komoly referenciákkal rende... (2010.10.23. 19:07) Orbánközlekedési Vállalat
  • Lámpavas: dr. Csontos Lajos (an.: Tóth Erzsébet) Marjay Gyula (an.: Rátkai Mária) Biró Gyula (an.: Varga Anna) (2010.10.21. 13:19) Országleltár

Linkblog

HTML

A debreceni stadion

2010.11.08. 09:16 | idelle | Szólj hozzá!

 
2012-re megszűnhet a debreceni futballisták vándorlása, nemzetközi meccseiket az UEFA-előírásoknak megfelelő stadionban játszhatják.
 
Két részletben, két év alatt tízmilliárd forintot kap a kormánytól Debrecen a felépítendő új futballstadionra, erről a kormány vasárnap este határozott a klub hivatalos honlapja szerint [1].
 
A kormány úgy döntött, Orbán Viktor miniszterelnök személyes ígéretének megfelelően megszünteti azt a méltatlan helyzetet, hogy Magyarország egyik legjobb futballcsapata nem tud a saját szurkolói előtt, Debrecenben játszani Európa élcsapataival. Az állam és a debreceni önkormányzat létrehoz egy közös projektcéget a stadion felépítésére, az épületet a debreceni önkormányzat fogja üzemeltetni.

A stadion húszezres lesz, a régi Nagyerdei helyén épül fel, és meg is találták azt a holland létesítményt, amelynek mintájára épül. Az Utrecht és a Twente stadionja egyaránt 24 ezres, kis módosítással hasonló épülhet Debrecenben. A létesítményben nemzetközi meccseket is lehet majd rendezni, így megszűnhet a csapat vándorlása.

„Biztosítani szeretném önöket arról, hogy a nemzetközi szabályoknak mindenben megfelelő létesítményt avathatunk rövidesen, ahol még sok örömet okozhatnak, sok felemelő pillanattal ajándékozhatják meg magukat a debreceniek és az egész közösséget, egész Magyarországot” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a helyi tévének.

A Bajnokok Ligájában valamint az Európa Ligában a DVSC volt az egyetlen, amelyik nem játszhatott hazai pályán, két év alatt három stadionban – Puskás, Újpest, Nyíregyháza - fordult meg a magyar bajnok. Viszonyításképpen: az évek óta tervezett FTC-stadion nagyságrendileg ötmilliárd forintból épülne meg.

A Debrecen átlagnézőszáma az egyik legmagasabb az NB I.-ben, négyezer körüli, a mostani stadion 9640 fős. A hétvégi meccsen a DVSC 3000 néző előtt verte 4-0-ra a Szolnokot.

Címkék: futball debrecen orbánviktor milliárdok kósalajos pénztazsebbe

A bejegyzés trackback címe:

https://samenotsame.blog.hu/api/trackback/id/tr922437740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása