Ugyanaz az ugyanaz - nem ugyanaz

Gyurcsány idején egy ilyenért már minimum tüntettetek...

Friss topikok

  • Widking: @starace: Mintha ez lenne az egyetlen dolog, mely teljesen a visszájára fordult. A választási ígér... (2010.10.28. 10:19) Hiszti az Alkotmánybíróság ellen
  • Peredhil: @kaszapeti: Ja, a sok rátermett, nagy tapasztalattal, szakmai múlttal, komoly referenciákkal rende... (2010.10.23. 19:07) Orbánközlekedési Vállalat
  • Lámpavas: dr. Csontos Lajos (an.: Tóth Erzsébet) Marjay Gyula (an.: Rátkai Mária) Biró Gyula (an.: Varga Anna) (2010.10.21. 13:19) Országleltár

Linkblog

HTML

Fidesz-közeli üzlet a vöröiszap-katasztrófából

2010.11.10. 08:34 | idelle | Szólj hozzá!

Forrás: index - Milliárdokat nyer a Mecsekérc a vörösiszapon

Csaknem harmincmilliárdos megbízást kapott a vidékfejlesztési tárcától a Mecsekérc Zrt. Az októberi vörösiszap-katasztrófa nyomán kell kármentesítési munkát végeznie. Az állami társaság tavalyi árbevétele a 7 milliárdot sem érte el, előző vezetője ma a katasztrófát okozó Mal Zrt. egyik állami felügyelője.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nettó 29,24 milliárd forintért a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt.-t bízta meg a Mal Zrt. ajkai vörösiszap-tározójának gátszakadása okozta károk mentesítésével kapcsolatos feladatok ellátásával, írja [1] a Napi Gazdaság.

A céggel egyedüli ajánlattevőként, hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás keretében, október 27-én állapodott meg a VM, a tervezettnél 242 millió forinttal magasabb keretösszegben. A cég a munkákba 42 százalékos arányban von be alvállalkozókat - derül ki a VM közbeszerzési hirdetményéből.

A Mecsekérc korábbi vezérigazgatója, Varga József október 19-i hatállyal azért mondott le posztjáról, mert a katasztrófavédelmi kormánybiztos az állami felügyelet alá vont Mal termelésfelügyelőjévé nevezte ki. A Mecsekérc feladata egyebek mellett az iszap, a szennyezett talaj és növényzet begyűjtése, letermelése, tárolása és kezelése, tárolódepók építése, porzásmentesítés, vízminőségi és geodéziai vizsgálatok elvégzése.

A pécsi székhelyű cég tulajdonosa az MNV Zrt., a Mecseki Ércbányászati Vállalat jogutódjaként működik, környezetvédelmi, földtudományi, geotechnikai feladatok ellátásával, köztük veszélyeshulladék-tárolók tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik. Tavaly elért 6,6 milliárd forintos nettó árbevétele egymilliárddal haladta meg a 2008-ast, nyeresége 220 millió forint volt.

Címkék: vidékfejlesztés milliárdok pénztazsebbe háverizmus hirdetménynélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://samenotsame.blog.hu/api/trackback/id/tr92437725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása